Νάρθηκες

 Νάρθηκες

Αθλητικοί Νάρθηκες

Τα παιδιά που συμμετέχουν σε αθλήματα επαφής (πολεμικές τέχνες, μπάσκετ κτλ) επιβάλλεται να φοράνε αθλητικούς νάρθηκες, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα οδοντικού τραύματος. Υπάρχουν τρία είδη αθλητικών ναρθήκων, οι προκατασκευασμένοι, οι ημιπροσαρμοζόμενοι και οι εξατομικευμένοι. Οι πρώτοι δύο διατίθενται στο εμπόριο, αλλά δεν μπορούν να προσαρμοστούν πλήρως στο στόμα του ασθενούς.
Στο ιατρείο λαμβάνουμε αποτύπωμα των δοντιών πάνω στο οποίο δημιουργείται εξατομικευμένος ελαστικός νάρθηκας, που καλύπτει τόσο τα δόντια όσο και τα ούλα. Οι νάρθηκες μπορούν να κατασκευαστούν σε διάφορα χρώματα και μπορεί σε αυτούς να ενσωματωθεί το λογότυπο της ομάδας ή το όνομα του παιδιού.

Νάρθηκες βρυγμού
Πολλές φορές τα παιδιά τρίζουν τα δόντια τους κατά τη διάρκεια της μέρας ή της νύχτας. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα παιδιά σταματούν τη συνήθεια αυτή μετά την εμφάνιση των μονίμων δοντιών και δεν απαιτείται κάποια θεραπεία. Ωστόσο, όταν υπάρχει έντονη αποτριβή των δοντιών ή ο ασθενής παραπονιέται για συχνούς πονοκεφάλους, μπορούμε να φτιάξουμε ένα νάρθηκα βρυγμού, για να τον φοράει στον ύπνο.

error: Content is protected !!