Εφηβοι

Ορθοδοντικη θεραπεια για εφηβους

Η ορθοδοντική θεραπεία στους εφήβους συνήθως ξεκινάει μετά την ολοκλήρωση της μόνιμης οδοντοφυΐας (μόνιμα δόντια) ή κατά το τελικό στάδιο μετάβασης από τα νεογιλά στα μόνιμα δόντια. Λαμβάνουμε εκ νέου όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά αρχεία (ακτινογραφίες, αποτυπώματα, φωτογραφίες) για σύγκριση αποτελεσμάτων με προγενέστερα αρχεία, είτε ο έφηβος έχει λάβει την αρχική θεραπεία, είτε απλά είχε εισαχθεί σε ένα πρόγραμμα παρακολούθησης στην παιδική ηλικία.

Η θεραπευτική παρέμβαση στην εφηβική ηλικία αποτελεί τη 2η φάση της ορθοδοντικής θεραπείας δύο φάσεων ή την μόνη και κύρια θεραπεία αν δεν έχει προηγηθεί η 1η φάση. Αυτή είναι η ηλικία που γίνεται η ολοκληρωμένη, επαναρθωτική ορθοδοντική θεραπεία σε όλα τα μόνιμα δόντια και η διάρκεια της κυμαίνεται ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας του ορθοδοντικού προβλήματος.

2η ΦΑΣΗ

Η ολοκληρωμένη ορθοδοντική θεραπεία στην εφηβία στοχεύει:

1.Στην πλήρη αποκατάσταση των σκελετικών και οδοντικών προβλημάτων του εφήβου.

2.Στη διαμόρφωση ενός αρμονικού προσώπου, καθώς στην εφηβεία οι ιστοί του προσώπου έχουν ακόμα την ευπλαστότητα και δεχόμενοι δυνάμεις μπορούν να έρθουν σε μία ισορροπημένη σχέση.

3.Στην εγκαθίδρυση άρτιας συγκλεισιακής σχέσης των δοντιών και σωστής κατανομής των μασητικών δυνάμεων, καθώς στην εφηβεία τα δόντια ανταποκρίνονται πιο προβλέψιμα στις ορθοδοντικές μετακινήσεις.

4.Στην αναβάθμιση της αισθητικής και ομορφιάς του χαμόγελου και του προσώπου σε μια ηλικία που το άτομο αρχίζει να έχει ένδιαφέρον και ανησυχίες για την εξωτερική του εμφάνιση.

5.Στην αναβάθμιση της στοματικής υγείας με δύο τρόπους:

  • διευκόλυνση της στοματικής υγιεινής με τα δόντια ευθυγραμμισμένα.
  • συνεχής επιτήρηση σωστού βουρτίσματος και χρήσης άλλων μέσων στοματικής υγιεινής.

Έτσι γίνεται πρόληψη μελλοντικών οδοντικών προβλημάτων, που χρήζουν εκτεταμένες οδοντιατρικές παρεμβάσεις (σφραγίσματα, γέφυρες, απονευρώσεις, θεραπεία περιοδοντίτιδας κ.α.).

6.Στην συνδιαχείριση προβλημάτων ομιλίας, αναπνοής και διαταραχών κροταφογναθικής διάρθρωσης με άλλους ειδικούς θεράποντες.

7.Στην αναγνώριση και συνδυασμένη αποκατάσταση ορθοδοντικών καταστάσεων που εμπλέκονται έγκλειστα δόντια, υπεράριθμα ή ελλείποντα δόντια, δόντια με αποτυχία ανατολής κ.α.

8.Στην αντιμετώπιση σχιστιών και άλλων κρανιοπροσωπικών διαταραχών σε συνεργασία με ειδικότητες που απαρτίζουν μια ομάδα.

Στους εφήβους χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο τα ορθοδοντικά άγκιστρα (σε συνδυασμό με άλλα ακίνητα ή κινητά ορθοδοντικά μηχανήματα, αν κριθεί αναγκαίο), τα επωνομαζόμενα «σιδεράκια» (GC Orthodontics®) σε διάφορους συνδυασμούς χρωμάτων, ανάλογα με την προτίμηση του κάθε εφήβου (δείτε στο πεδίο “πολυμέσα” και κατεβάστε την εφαρμογή μας ΒraceMate®). Δημιουργήστε την δική σας μόδα!!! Βέβαια, εναλλακτικά , μπορείτε να επιλέξετε αισθητικούς μηχανισμούς (κεραμικά σιδεράκια) ή διαφανείς νάρθηκες (Invisalign TeenTM), αν θέλετε να μην φαίνονται.

Στο ιατρείο μας δημιουργούμε τις συνθήκες για την ανάπτυξη μιας ιδιαίτερης και μοναδικής σχέσης με κάθε έφηβο/η, προσεγγίζουμε με φιλικότητα και οικειότητα, αναλογιζόμενοι πλήρως τις ανησυχίες και προβληματισμούς της εφηβικής ηλικίας. Φροντίζουμε η θεραπεία να είναι ανώδυνη, πέραν των αρχικών πιέσεων, με την επιλογή σωστών υλικών και την εφαρμογή ελεγχόμενων ορθοδοντικών δυνάμεων. Δεν υποσχόμαστε γρήγορες θεραπείες, ούτε ακολουθούμε μακροχρόνιες και κουραστικές θεραπείες. Στοχεύουμε σε ποιοτικά ορθοδοντικά αποτελέσματα που διαρκούν και χαμόγελα που εκπέμπουν υγεία και ομορφιά!

error: Content is protected !!