10 λόγοι για να επισκεφθείτε τον οδοντίατρο

10 λόγοι για να επισκεφθείτε τον οδοντίατρο

 

1. Η διατήρηση της στοματικής υγείας, μέσω της πρόληψης και της θεραπείας των νόσων του στόματος, βοηθά στη διατήρηση της γενική υγείας και την αποφυγή λοιμώξεων και νεοπλασιών.
2. Η πρόληψη των νόσων του στόματος, ιδιαίτερα της τερηδόνας και των νόσων των ούλων, βοηθά στη διατήρηση των δοντιών, την αποφυγή μετακίνησης σε μη επιθυμητές θέσεις που αποδιοργανώνουν τη σύγκλειση.
3. Οι οδοντικές και σκελετικές διορθώσεις βοηθούν στην αναδιάταξη των μαλακών μορίων του προσώπου (π.χ. χείλη, μάγουλα, δέρμα κάτω από το πηγούνι), και προσδίδουν αισθητική και ομορφιά.
4. Η αποκατάσταση της οδοντικής σύγκλεισης βοηθά στη σωστή κατανομή των λειτουργικών φορτίσεων των δοντιών και των γνάθων, στη βελτίωση της μάσησης και στη μείωση της φθοράς των δοντιών, του τραυματισμού των ούλων και του πόνου της κροταφογναθικής άρθρωσης.
5. Τα προβλήματα ομιλίας που οφείλονται σε λανθασμένη θέση των δοντιών βελτιώνονται.
6. Βλαβερές συνήθειες (π.χ. ο θηλασμός δακτύλου, η προώθηση της γλώσσας, η στοματική αναπνοή) διακόπτονται εγκαίρως.
7. Οι οδοντικοί τραυματισμοί προλαμβάνονται, ιδιαίτερα στα πρόσθια δόντια που προεξέχουν.
8. Η στοματική υγιεινή βελτιώνεται, καθώς δίνονται οι κατάλληλες εξατομικευμένες οδηγίες για την εφαρμογή της, ενώ η αποκατάσταση και η ευθυγράμμιση των δοντιών βοηθούν ώστε να καθαρίζονται πιο αποτελεσματικά, και να μειώνεται δραστικά η πιθανότητα τερηδονισμού και νόσων των ούλων.
9. Η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση ενισχύoνται, καθώς η εμφάνιση του προσώπου αναβαθμίζεται.
10. Το όμορφο χαμόγελο αποτελεί ένα επιπλέον όπλο επιτυχίας, καθώς αποτελεί σπουδαίο μέσο ανθρώπινης επικοινωνίας, προσωπικότητας και έκφρασης συναισθημάτων, και αναμφίβολα δίνει την πρώτη εντύπωση!!!

error: Content is protected !!